FAB Dienstverlening BV Groningen  
   
FAB Dienstverlening BV levert vele financiële producten en -diensten. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van jaarrekeningen, managementrapportages, subsidie-aanvragen en begrotingen. Verder leveren wij diensten onder het kopje controlling en kunnen wij u voorzien van belastingadvies en de verzorging van uw belasting aangifte. .

 
   
FinanciŽle producten:

Jaarrekening
Eén van de eerste producten die FAB Dienstverlening b.v. heeft ontwikkeld was de jaarrekening. Het huidige product jaarrekening is een compleet rapport met daarin alle voor het managen van een organisatie benodigde gegevens. De modeljaarrekening voldoet uiteraard aan de eisen die de wetgever daaraan stelt. Om de kwaliteit van de jaarrekening op een hoog niveau te houden zijn er kwaliteitseisen opgesteld en is daaraan een proces gekoppeld. De opdrachtgever staat centraal in dat proces.

Managementrapportage
Om aan de informatiebehoeften van het management te voldoen heeft het FAB een rapportagemodel ontwikkeld. Dit model bevat niet alleen exploitatiecijfers maar geeft ook een analyse van de verschillen. Op verzoek van de opdrachtgever is het altijd mogelijk om extra informatie toe te voegen aan de standaardmodellen. De actuele wensen van de klant staan centraal voor de medewerkers van het FAB.

Begrotingen
De opzet van begrotingen is veelal een maatwerkopdracht. Het te hanteren model is vaak niet alleen afhankelijk van een (stichtings)bestuur maar ook van de wensen en eisen van subsidiënten. Deze subsidievoorwaarden verschillen per gemeente en provincie.

Subsidieaanvragen
Evenals bij begrotingen is een subsidieaanvraag een kwestie van maatwerk. Iedere subsidiŽnt heeft eigen voorwaarden en standaardformulieren. Door de ervaring die het FAB heeft kunnen zij organisatie goed ondersteunen bij het opstellen of nalopen van een subsidieaanvraag.


Financiële Diensten

Controlling
Een FAB-controller is verantwoordelijk voor het (eventueel) implementeren van (administratieve) planning- en controlesystemen. Daarbij dienen de rapportages te voldoen aan de door het FAB gestelde eisen met betrekking tot de opmaak (zie kwaliteitshandboek FAB Dienstverlening b.v.).
Daarnaast richt de controller zich op de volgende taken:
  Advisering
  • opstellen plannen en advisering managers
  • verzorging managementrapportages zoals, bedrijfseconomische analyses en beslissingscalculaties
  • advisering en toetsing liquiditeitenbeheer
  Ondersteuning op het gebied van financieelbeleid
  • ontwikkelen procedures en controlemechanismen
  • bewaken van de voortgang van controlemechanismen
  • toetsen van beleid
  • bewaken van management-informatiesystemen
  • beheren en bewaken van financiŽle en salarisadministratie
  Informatie verstrekken
  • opstellen belasting aangifte
  • verzorging jaarverslag en contacten met accountants
  • verzorging financiŽle rapportages zoals begroting en maandrapportages

Belastingadvies & aangifte verzorging
Het uitbrengen van adviezen omtrent (ad-hoc) fiscale vraagstukken behoort tot de kerntaken van het FAB. Het voor de opdrachtgevers verzorgen van de correspondentie en het contact met de betrokken instanties over de belastingaangifte is een aanverwant product.

Voor meer informatie betreffende deze diensten kunt u contact opnemen met John Wolters of Edwin Peters via telefoonnummer 050-3176500. Ook kunt u onderstaand formulier invullen, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Emailformulier

Wilt u meer informatie, vul dan onderstaand e-mailformulier in, of kijk op onze contact-pagina.

Naam
Email (Verplicht)
Telefoon
Bericht
 
 
       
 


Bezoekadres:
Kraneweg 68, 9718JT Groningen
Postadres:
Postbus 226, 9700 AE Groningen
Tel: 050-3176500
Fax: 050-3138419
Email: info @ fab-bv.nl

 
KvK-nummer: 02075123 © 2007 FAB Dienstverlening BV